Άκρως αισιόδοξες οι προβλέψεις για την πορεία του Bitcoin τον Απρίλιο

Η τιμή του Bitcoin συνέχισε να κινείται ανοδικά και σε όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, αν και τα άλματα που έκανε η τιμή του δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά όσο τους δύο προηγούμενους μήνες του 2021. Οι οικονομικοί αναλυτές, όμως, εκτιμούν ότι η τιμή του κρυπτονομίσματος είναι έτοιμη, όχι μόνο να πραγματοποιήσει νέα άλματα μέσα στον Απρίλιο, αλλά και να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Οι εκτιμήσεις αυτές είναι άκρως αισιόδοξες, αλλά έχουν ισχυρή βάση. Πρώτα απ’ όλα, λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι ο Απρίλιος είναι παραδοσιακά μήνας αύξησης της ισοτιμίας του Bitcoin. Παράλληλα, εξελίξεις όπως οι δηλώσεις κορυφαίων τραπεζών ότι είναι διατεθειμένες να προσφέρουν Bitcoin στους μεγάλους πελάτες τους αναμένεται να συνεισφέρουν ακόμα περισσότερο στα άλματα που θα πραγματοποιήσει το κρυπτονόμισμα.

Οι εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών για τον Απρίλιο

Η άνοδος της ισοτιμίας του Bitcoin τους τελευταίους μήνες έφερε το κρυπτονόμισμα σε επίπεδα ρεκόρ άνω των $60.000 τον Μάρτιο, αλλά προς το παρόν φαίνεται ότι η ισοτιμία του παραμένει σχετικά σταθερή. Είναι αλήθεια ότι, παρά το ρεκόρ, οι επιδόσεις του Bitcoin δεν ήταν εξίσου καλές με τις αντίστοιχες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, αλλά οι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτό θα αλλάξει τον Απρίλιο και πως δεν αποκλείεται να το δούμε να ξεπερνά ακόμα και το όριο των $80.000!

Οι αναλυτές βασίζονται στην προϊστορία του κρυπτονομίσματος. Συνήθως, ο Μάρτιος αποτελεί έναν μήνα συγκρατημένων κερδών ή απωλειών για το Bitcoin, αλλά ο Απρίλιος είναι παραδοσιακά μήνας μεγάλων αλμάτων. Από τη δημιουργία του έως σήμερα, άλλωστε, το Bitcoin είχε έναν κακό Απρίλιο μόνο το 2014 και το 2015. Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, αναμένονται αυξήσεις στην ισοτιμία του Bitcoin και το φετινό Απρίλιο.

Παράλληλα, οι θετικές ειδήσεις για το Bitcoin πληθαίνουν. Πριν δύο εβδομάδες, η Morgan Stanley ανακοίνωσε πως είναι διατεθειμένη να προσφέρει Bitcoin στους κορυφαίους πελάτες της και πρόσφατα την ίδια ανακοίνωση έκανε και η Goldman Sachs. Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στο Bitcoin και οι αγορές ήδη ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ενός νέου ράλι ανόδου στην ισοτιμία του.