Άλμα… μετ’ εμποδίων στην ισοτιμία του USD/JPY

Αν και η σημερινή ημέρα αποτελεί αργία για ΗΠΑ και Ιαπωνία, οι πρωινές εξελίξεις στην πορεία του USD/JPY ήταν σημαντικές. Το ζεύγος επανήλθε σε υψηλότερα επίπεδα, πραγματοποιώντας, μάλιστα, άλμα περίπου 30 pips στην ισοτιμία του.

Αναλυτικότερα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες το USD/JPY βρισκόταν σε χαμηλότερα επίπεδα, δέχθηκε σήμερα το πρωί μια σημαντική ώθηση, η οποία το έφερε σε υψηλότερα επίπεδα. Η συγκεκριμένη κίνηση, όμως, ήταν και η μόνη σημαντική εξέλιξη της ημέρας, καθώς και οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία βρίσκονται εν μέσω αργίας σήμερα.

Άλμα 30 pips στην ισοτιμία του USD/JPY

Αναλυτικότερα, κι ενώ βρισκόταν στο επίπεδο στήριξης του 112.30, η ισοτιμία του ζεύγους πραγματοποίησε αρχικά ένα άλμα της τάξης των 30 περίπου pips και έφτασε σε υψηλότερα επίπεδα, με το άνοιγμα των ασιατικών αγορών. Πλέον, η ισοτιμία του ζεύγους κινείται σταθερά στα επίπεδα του 132.20.

Ωστόσο, το άλμα αυτό δεν πραγματοποιήθηκε εύκολα. Τα νέα που προήρθαν από το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με τις προθέσεις της Βόρειας Κορέας να πραγματοποιήσει νέα δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων, έφεραν ανησυχία στις αγορές, οι οποίες ευνόησαν τις πιο ασφαλείς συναλλαγές, όπως ο χρυσός και το ιαπωνικό γιεν (JPY). Χάρη σε αυτή την εξέλιξη, το JPY απέκτησε νέα ώθηση και δεν επέτρεψε αρχικά την αύξηση της ισοτιμίας του USD/JPY.

Το γεγονός, όμως, ότι σήμερα είναι αργία στην Ιαπωνία δεν έδωσε την απαραίτητη στήριξη στο νόμισμα και σύντομα το αμερικανικό δολάριο (USD) επικράτησε. Παράλληλα, η αργία στις ΗΠΑ δεν επέτρεψε την περαιτέρω στήριξη στο USD, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του USD/JPY να παραμένει σταθερή τις επόμενες ώρες, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας.