Άλμα ρεκόρ παρουσίασε ο δείκτης Dow Jones

Ο δείκτης του αμερικανικού χρηματιστηρίου Dow Jones έκλεισε τη Δευτέρα, πραγματοποιώντας μια τεράστια άνοδο. Τα κέρδη που εξασφάλισε στη διάρκεια της ημέρας, μάλιστα, αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του Dow Jones!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βιομηχανικός δείκτης ξεκίνησε με συγκρατημένα κέρδη την ημέρα, αλλά προς το τέλος της παρουσίασε ράλι ανόδου που τον έφερε στο κλείσιμο των 26.703,32 μονάδων. Το άλμα που πραγματοποίησε άγγιξε τις 1,293,96 μονάδες (+5,09%), το οποίο αποτελεί ρεκόρ για τα κέρδη μίας ημέρας. Αντίστοιχη πορεία ακολούθησε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος αυξήθηκε κατά 384,80 μονάδες (+4,49%) και έκλεισε στις 8.952,16, αλλά και ο S&P 500, ο οποίος αυξήθηκε κατά 136,01 μονάδες (+4,60%) και έκλεισε στις 3.090,23.

Αντιστράφηκε η ψυχολογία των επενδυτών

Η εξαιρετικά θετική εικόνα που παρουσίασαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια οφείλεται κυρίως στην αλλαγή της ψυχολογίας των επενδυτών. Η ψυχολογία τους βρισκόταν στο ναδίρ την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά πλέον έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από τους διεθνείς οργανισμούς για κρατικές παρεμβάσεις τόνωσης της πραγματικής οικονομίας. Αλλαγμένη είναι και η ψυχολογία τους στο μέτωπο της εξάπλωσης του κορωναϊού, αφού και σε αυτή την περίπτωση, οι επενδυτές ικανοποιήθηκαν από τις διαβεβαιώσεις για τις παρεμβάσεις στους τομείς της πρόληψης και της αντιμετώπισης.