Άνοδος για το GBP/USD

Το GBP/USD, ένα από τα ζεύγη νομισμάτων που παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση κατά τη διάρκεια των περασμένων εβδομάδων (λόγω της ενίσχυσης του USD, αλλά και των φόβων για ένα hard Brexit που αποδυνάμωσε σημαντικά το GBP), ακολουθεί σήμερα ανοδική πορεία, χάρη σε θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναλυτικότερα, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI), τα οποία ήταν σαφώς θετικότερα από αυτό που ανέμεναν οι αγορές. Η ευχάριστη αυτή έκπληξη είχε ως αποτέλεσμα το GBP/USD να ακολουθήσει ανοδική πορεία και να κινηθεί στα επίπεδα του 1.2280.

Πλέον, το ζεύγος κινείται στα ίδια επίπεδα, παρουσιάζοντας ανοδική τάση, η οποία όμως, βρίσκει αρκετά εμπόδια. Πρώτα απ’ όλα, η ενίσχυση που απολαμβάνει τις τελευταίες ημέρες το αμερικανικό δολάριο (USD) δε δίνει μεγάλα περιθώρια στην αγγλική στερλίνα (GBP) να επανακτήσει το χαμένο της έδαφος. Επιπλέον, η ανοδική πορεία του ζεύγους αναμένεται να συναντήσει την πρώτη του μεγάλη δοκιμασία αργότερα μέσα στην ημέρα, όταν ανακοινωθούν νέα αποτελέσματα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Όπως σημειώνουν οι οικονομικοί αναλυτές, ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το USD, βάζοντας φρένο στην ανοδική πορεία του GBP/USD.