Άνοδος για Wall Street και Facebook

Όπως φαίνεται, η κατάθεση του Mark Zuckerberg ενώπιον του Κογκρέσου είχε ευεργετικά αποτελέσματα για τη μετοχή του Facebook, η οποία έχει παρουσιάσει μεγάλη πτώση, από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica. H άνοδος της μετοχής του ψηφιακού κολοσσού, μάλιστα, επηρέασε θετικά και το σύνολο της Wall Street, η οποία έκλεισε με άνοδο.

Αναλυτικότερα, οι περισσότερες μετοχές των αμερικανικών εταιρειών παρουσίασαν άνοδο σήμερα, με αποτέλεσμα οι δείκτες Dow Jones, Nasdaq και Standard And Poor’s 500 να παρουσιάσουν σημαντική άνοδο.

Ρεκόρ διετίας για τη μετοχή του Facebook

Την ώρα, λοιπόν, που ο ιδρυτής του Facebook ετοιμαζόταν να καταθέσει στο Κογκρέσο, η τιμή της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε κατά 2%. Η άνοδος συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής να κλείσει με ρεκόρ διετίας, παρουσιάζοντας συνολικό κέρδος της τάξης του 4,5%, στα 165,04 δολάρια.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές άλλων εταιρειών τεχνολογίας. Για παράδειγμα, οι μετοχές του Youtube παρουσίασαν άνοδο 1,6%, του Snapchat 2,3% και του Twitter κατά 5,5%.

Άνοδος για το αμερικανικό χρηματιστήριο

Ανοδική πορεία ακολούθησαν και οι δείκτες του αμερικανικού Χρηματιστηρίου, επηρεασμένοι από τις επιδόσεις των κορυφαίων εταιρειών. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,79% (στις 24.408 μονάδες), ο Nasdaq με άνοδο 2,07% (στις 7.094,3) και ο Standard And Poor’s 500 με άνοδο 1,67% (στις 2.656,87 μονάδες).