Άνοδος με ημερομηνία λήξεως για τον χρυσό

Η τιμή του χρυσού στην αγορά του forex αυξήθηκε τις τελευταίες ώρες και αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στο υψηλότερο σημείο της για σήμερα, κοντά στα $1310. Το πολύτιμο μέταλλο είδε την τιμή του αυξάνεται με το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών το πρωί, εκμεταλλευόμενο την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου (USD) να επωφεληθεί των θετικών οικονομικών ανακοινώσεων από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, όμως, η άνοδος της τιμής του χρυσού έχει ημερομηνία λήξης, αφού οι τάσεις των αγορών δείχνουν μεγάλη διάθεση για ρίσκο και το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη πλευρά του φάσματος.

Προσωρινή άνοδος για την τιμή του χρυσού

Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, όσον αφορά στον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI), το USD δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο, αλλά κάτι τέτοιο δε φάνηκε στον αντίκτυπο που είχε η ανακοίνωση στις αγορές.

Εξαιτίας αυτού, ο χρυσός κατάφερε να κινηθεί σε ανοδική πορεία, με αποτέλεσμα να κερδίσει έδαφος και να βρεθεί στα υψηλότερα σημεία της ημέρας. Ωστόσο, η αύξηση της τιμής του δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με αποτέλεσμα να περιορίζεται στα επίπεδα που έχουμε συνηθίσει αυτή την εβδομάδα.

Επιπλέον, πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η άνοδος της τιμής του χρυσού είναι προσωρινή. Τις τελευταίες ημέρες, οι περισσότεροι επενδυτές έλκονται περισσότερο σε συναλλαγές ρίσκου και γυρνούν την πλάτη τους σε ασφαλή χρηματοοικονομικά προϊόντα όπως ο χρυσός. Πολλοί, μάλιστα, προτιμούν το USD, περιμένοντας εξελίξεις στο μέτωπο του οικονομικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.