Άνοδο στις αγορές έφερε η μείωση του φόβου για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Την Παρασκευή, η ανακοίνωση για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού έφερε πανικό στις αγορές, με αποτέλεσμα να γίνουμε μάρτυρες πτώσης σε διαφορετικούς τομείς, από το Χρηματιστήριο έως την ενέργεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή οι αγορές σημείωσαν τη μεγαλύτερη μείωση από τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Η εικόνα άλλαξε, όμως, όσο οι επιστήμονες αποκτούσαν περισσότερες πληροφορίες για τη νέα μετάλλαξη. Το πρωί της Τρίτης, πολλές αγορές επανήλθαν σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι επιστήμονες εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί. Έτσι, σημειώθηκε άνοδος στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, μα και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Νέα εβδομάδα, νέα εικόνα

Η αρχή έγινε από τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στους αμερικανικούς δείκτες, οι οποίοι κέρδισαν αρκετό από το χαμένο έδαφος της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, ο S&P 500 εξασφάλισε περισσότερο από το μισό του χαμένου εδάφους της Παρασκευής, ενώ και οι Dow Jones και Nasdaq κινήθηκαν ανοδικά. Ανοδική ήταν και η πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τα οποία κάλυψαν αρκετό από το χαμένο έδαφος της Παρασκευής, ενώ η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στον τομέα των αερομεταφορών, ο οποίος είχε πληγεί και περισσότερο την Παρασκευή.

Αύξηση, τέλος, σημειώθηκε και στην τιμή του πετρελαίου, το οποίο πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση τη Παρασκευή. Για παράδειγμα, το Brent επέστρεψε στα $75.98 ανά βαρέλι και συνεχίζει να κινείται ανοδικά.

Παρά την επιστροφή των αγορών σε ανοδική πορεία, πάντως, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, όσο αναμένουν περισσότερα και ασφαλέστερα συμπεράσματα από τους επιστήμονες, σχετικά με τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.