Άνοδο στον Dow Jones έφερε ο τραπεζικός κλάδος

Ο τραπεζικός κλάδος των ΗΠΑ ήταν αυτός που έδωσε σημαντική ώθηση στα αμερικανικά χρηματιστήρια, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, με αποτέλεσμα ο δείκτης Dow Jones να κλείσει με άνοδο. Την ίδια πορεία ακολούθησε και ο δείκτης S&P, ενώ οριακή μείωση σημείωσε ο δείκτης Nasdaq. Ο S&P, μάλιστα, πλησίασε τα υψηλότερα σημεία της ιστορίας του!

Η συνεδρίαση της Τετάρτης, λοιπόν, ήταν άκρως θετική για τα αμερικανικά χρηματιστήρια, με τους δύο δείκτες να παρουσιάζουν άνοδο. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones εξασφάλισε κέρδη 0,61% και έκλεισε στις 26.406 μονάδες, ενώ ο S&P εξασφάλισε κέρδη 0,12% και έκλεισε στις 2.907 μονάδες. Αντίθετα, ο Nasdaq σημείωσε μικρές απώλειες, της τάξης του 0,08% και έκλεισε στις 7.950 μονάδες.

Άκρως θετικές οι επιδόσεις του τραπεζικού κλάδου

Η άνοδος των δεικτών του αμερικανικού Χρηματιστηρίου οφείλεται κατά κύριο λόγο στα κέρδη που εξασφάλισε ο τραπεζικός κλάδος. Η νέα άνοδος των επιτοκίων έφερε ώθηση στις μετοχές του κλάδου, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από αυτές να εξασφαλίσουν σημαντικά κέρδη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της Goldman Sachs εξασφάλισε κέρδη 2,9%, η Bank Of America κέρδη 2,6%, η Morgan Stanley κέρδη 2,6%, η JP Morgan κέρδη 2,9% και η Citigroup κέρδη 3,3%. Εξαιτίας της πορείας αυτής των μετοχών του τραπεζικού κλάδου, ο Dow Jones κινήθηκε ανοδικά, με αποτέλεσμα να κλείσει με κέρδη, κατά τη λήξη της συνεδρίασης της Τετάρτης.