Άνοδο της ισοτιμίας του Bitcoin προβλέπουν οι αναλυτές

Το Bitcoin διένυσε μια κακή χρονιά κατά τη διάρκεια του 2022, καθώς πολλές φορές αναγκάστηκε να βρεθεί σε χαμηλότερα επίπεδα και να χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, όμως, η εικόνα θα είναι διαφορετική το 2023 και το κρυπτονόμισμα θα επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα, ακόμα και σε επίπεδα που δεν έχει φτάσει ποτέ στο παρελθόν.

Οι προβλέψεις αυτές κάνουν λόγο για ολοκλήρωση των προσπαθειών των πωλητών να εξασφαλίσουν κέρδη και για επαναφορά των αγοραστών, με τη ζήτηση να φέρνει νέα άνοδο στην ισοτιμία του κρυπτονομίσματος. Βέβαια, κάθε αναλυτής έχει να προσφέρει τη δική του πρόβλεψη, με αποτέλεσμα το συνολικό εύρος αύξησης να υπολογίζεται ανάμεσα στα $30.000 και στα $250.000.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία του Bitcoin

Το παρελθόν μας έχει αποδείξει ότι οι προβλέψεις για την πορεία του Bitcoin είναι δύσκολες – άλλωστε, ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του είναι η μεγάλη μεταβλητότητά του, η οποία προκαλεί έντονα σκαμπανεβάσματα στην τιμή του σε μικρά χρονικά διαστήματα. Τους τελευταίους μήνες, το φαινόμενο αυτό έγινε αισθητό, κυρίως με πτώσεις της τιμής του κρυπτονομίσματος, αλλά οι προβλέψεις για το 2023 κάνουν λόγο για το ακριβώς αντίθετο φαινόμενο.

Οι αναλυτές, λοιπόν, θεωρούν ότι το Bitcoin θα επωφεληθεί από αρκετές εξελίξεις τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα να καταφέρει να αναστρέψει την πτωτική πορεία των τελευταίων μηνών. Φυσικά, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πότε θα ξεκινήσει η αντιστροφή και σε ποια επίπεδα θα καταλήξει (ακόμα και το αν τελικά θα συμβεί), αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι σύντομα το Bitcoin θα ξεκινήσει να εξασφαλίζει νέα κέρδη. Και, χάρη σε αυτά, η ισοτιμία του μπορεί να φτάσει από τα $30.000 έως τα $250.000.