Άνοδο του GBP/USD φέρνει η αισιοδοξία για το Brexit

Οι παγκόσμιες αγορές ξεπέρασαν την απαισιοδοξία των προηγούμενων εβδομάδων, όσον αφορά στην επίτευξη συμφωνίας για το Brexit, και στέλνουν την ισοτιμία του GBP/USD σε υψηλότερα επίπεδα. Οι επενδυτές που πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex με αντικείμενο το GBP/USD είδαν την ισοτιμία του να ξεπερνά το όριο του 1.2650 και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η άνοδος μπορεί να συνεχιστεί και να σταματήσει πάνω από το 1.2700.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, πάντως, το GBP/USD κυμαίνεται στα επίπεδα του 1.2650 και μοιάζει να περιμένει την επόμενη ευκαιρία για άνοδο. Η ευκαιρία αυτή μπορεί να δοθεί μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιαίτερα αν επαληθευθούν οι προβλέψεις για θετικά αποτελέσματα.

Επανέρχεται η αισιοδοξία για το Brexit

Οι προηγούμενες εβδομάδες έφεραν σημαντική πίεση στο GBP/USD, εξαιτίας της απαισιόδοξης εικόνας που επικρατούσε για το Brexit. Νέα δημοσιεύματα, όμως, θέλουν τους Βρετανούς να καταλήγουν αρχικά σε μεταξύ τους συμφωνία και έπειτα να την παρουσιάζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν κάτι τέτοιο επαληθευθεί, το ζεύγος θα αποκτήσει νέα ορμή, απαλλαγμένο από τον βραχνά που διατηρούσε τόσες εβδομάδες χαμηλά την ισοτιμία του.

Αναλυτικότερα, η Telegraph αναφέρει ότι οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς και πως ήδη προγραμματίζεται μια νέα συνάντηση κορυφής, για τη συζήτηση των νέων όρων. Παράλληλα, το ιρλανδικό RTE αναφέρει ότι η πρόσφατη συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού με την επικεφαλής του ιρλανδικού κόμματος DUP μπορεί να εξασφαλίσει τη στήριξη μιας συμφωνίας στο ιρλανδικό Κοινοβούλιο. Τέλος, ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την Ε.Ε., Michel Barnier, φάνηκε πιο αισιόδοξος από ότι συνήθως, και τόνισε ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα για μια νέα συμφωνία, πριν τη λήξη της διορίας.

Η αισιοδοξία στον τομέα του Brexit, σε συνδυασμό με τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα μπορεί να προκαλέσει νέα άνοδο της ισοτιμίας του GBP/USD, ειδικά στις επόμενες ώρες, που δεν αναμένεται κάποια νέα εξέλιξη που μπορεί να επηρεάσει την πορεία του USD.