Έκτακτα μέτρα στις συναλλαγές της XM

Η XM ανακοίνωσε πως θα προβεί σε κάποια έκτακτα μέτρα τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να μειώσει τα όποια προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει το επερχόμενο δημοψήφισμα για το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της XM, οι υπεύθυνοι αναγκάζονται να προβούν σε κάποια έκτακτα μέτρα, προκειμένου οι συναλλαγές των μελών της να παραμείνουν ασφαλείς, εν όψει κάποιων αρνητικών αποτελεσμάτων που αναμένεται να έχει το δημοψήφισμα στις αγορές. Ενδέχεται, άλλωστε, να οδηγήσει σε ιδιαίτερα αυξημένη μεταβλητότητα στην αγορά, περιορισμένη ρευστότητα, μη κανονικά spreads και μεγάλες διαφορές μεταξύ συνεχόμενων τιμών σε πολλές αγορές νομισμάτων, εμπορευμάτων και μετοχών παγκοσμίως.

Για την προστασία από τις όποιες αναταραχές, λοιπόν, η XM αποφάσισε να αυξήσει προσωρινά τις απαιτήσεις περιθωρίου σε όλα τα χρηματοοικονομικά μέσα που προσφέρει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών της. Οι λεπτομέρειες σχετικά με την αύξηση του περιθωρίου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά η XM δεσμεύεται να τις αποκαλύψει άμεσα και να ενημερώσει τα μέλη της μέσω e-mail.

Όσοι, τέλος, σκοπεύουν να διατηρήσουν ανοιχτές τις θέσεις τους και τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι ο λογαριασμός τους είναι επαρκώς τροφοδοτημένος, προκειμένου να καλύψει τις νέες απαιτήσεις συναλλαγών.