Έκτακτα μέτρα της XM για τις ιαπωνικές εκλογές

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι γενικές εκλογές στην Ιαπωνία. Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που ενδεχομένως επηρεάσει το ιαπωνικό γιεν (JPY) και την πορεία του στην αγορά του forex. Ενδεχομένως, μάλιστα, η πορεία προς τις εκλογές, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα να προκαλέσει αναταράξεις στην πορεία του ζεύγους και να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα σε όσους έχουν αποφασίσει να επενδύσουν σε αυτό.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η XM ανακοίνωσε ότι προχωρά στην λήψη κάποιων έκτακτων μέτρων, εν όψει των ιαπωνικών εκλογών, προκειμένου να προστατέψει τις συναλλαγές και τους λογαριασμούς των μελών της. Τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών και θα πάψουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τα έκτακτα μέτρα της XM

Αναλυτικότερα, η XM ανακοίνωσε πως θα λάβει τα έκτακτα μέτρα από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου έως τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου. Σκοπός των μέτρων είναι να προστατέψουν τους επενδυτές από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι εκλογές στην αγορά, όπως υψηλή μεταβλητότητα, περιορισμένη ρευστότητα, μη κανονικά spreads και χάσματα τιμών σε πολλές αγορές νομισμάτων που περιέχουν το JPY.

Αρχής γενομένης της Παρασκευής (στις 20:00 ώρα Ελλάδας), λοιπόν, το απαιτούμενο περιθώριο για όλες τις θέσεις (νέες και ήδη ανοιχτές) θα αυξηθεί προσωρινά στο 1% για όλα τα νομισματικά ζεύγη που εμπεριέχουν το JPY, καθώς και για τον χρυσό και το ασήμι και στο 2% για τους δείκτες χρηματιστηρίου JP225 και JP225Cash. Η μόχλευση στις δύο περιπτώσεις θα είναι 100:1 και 50:1 αντίστοιχα.

Τα παραπάνω, πάντως, θα επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα, μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιαπωνικών εκλογών. Παράλληλα, όσοι σκοπεύουν να διατηρήσουν ανοιχτές θέσεις κατά τη διάρκεια του τριημέρου συμβουλεύονται να φροντίσουν ώστε οι λογαριασμοί τους να είναι επαρκώς χρηματοδοτημένοι, ώστε να αποφύγουν κλήσεις περιθωρίου και stop-outs.