Έκτακτες ρυθμίσεις συναλλαγών στην XM

Στις 4 Δεκεμβρίου διεξάγεται το ιταλικό δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση και η XM φροντίζει να λάβει κάποια έκτακτα μέτρα, προκειμένου να προστατέψει στις συναλλαγές και τα κεφάλαια των επενδυτών της. Άλλωστε, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι πιθανό να οδηγήσει σε αυξημένη μεταβλητότητα, σε μη κανονικά spreads και σε χάσματα τιμών ανάμεσα στα ζεύγη νομισμάτων στην αγορά του forex – ειδικά σε όσα περιέχουν το EUR.

Για αυτό το λόγο, η XM ενημερώνει τα μέλη της πως έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ κάποια έκτακτα μέτρα στις συναλλαγές των μελών της. Ήδη από τις 10 το πρωί της Παρασκευής, το απαιτούμενο περιθώριο για όλες τις θέσεις, τόσο τις νέες όσο και τις ήδη ανοιχτές, έχει αυξηθεί προσωρινά για όλα τα χρηματοοικονομικά μέσα. Αναλυτικότερα, βρίσκεται στο 1% (με μόχλευση 100:1) στα ζεύγη νομισμάτων που περιέχουν το EUR, καθώς και στον χρυσό και στο ασήμι, και στο 3% (με μόχλευση 33:1) σε όλα τα CFDs, σε δείκτες μετοχών και εμπορεύματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα προσωρινά μέτρα, στα οποία κατέφυγε, θα αρθούν πλήρως έως τις 5 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως οι απαιτήσεις περιθωρίου θα επιστρέψουν στα κανονικά τους επίπεδα, λίγο μετά από την ανακοίνωση του αποτελέσματος του ιταλικού δημοψηφίσματος.

Η XM, τέλος, καλεί τα μέλη της που σκοπεύουν να διατηρήσουν ανοιχτές θέσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να φροντίσουν να χρηματοδοτήσουν επαρκώς τις συναλλαγές τους, ώστε να αποφύγουν πιθανές κλήσεις περιθωρίου και stop-outs.