Ένα βήμα πριν τα $2.000 βρίσκεται η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού σημείωσε ανοδική πορεία τις τελευταίες ώρες και βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν το ψυχολογικό όριο των $2.000. Οι κινήσεις στην αγορά του forex έχουν προκαλέσει πτώση του αμερικανικού δολαρίου (USD), με αποτέλεσμα ο χρυσός να έχει επωφεληθεί της κατάστασης και να εξασφαλίζει σταθερά κέρδη από την ώρα που έχουν ανοίξει οι αγορές.

Προς το παρόν, πάντως, συναντά αντίσταση λίγο κάτω από το ψυχολογικό όριο. Παράλληλα, η τρέχουσα εβδομάδα δεν προσφέρεται για ιδιαίτερες εξελίξεις, καθώς απουσιάζουν οι σημαντικές ανακοινώσεις, το οποίο σημαίνει ότι δύσκολα θα δούμε μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή του χρυσού.

Η ανοδική πορεία του χρυσού

Μετά από το διάλειμμα που προκάλεσε η αργία του Πάσχα των Καθολικών, οι αγορές επέστρεψαν με αρνητική διάθεση προς το USD. Οι επενδυτές αποφάσισαν να ρισκάρουν περισσότερο, με αποτέλεσμα να ενισχύσουν τα αντίπαλα νομίσματα του αμερικανικού νομίσματος. Η πτώση του, λοιπόν, βοήθησε την τιμή του χρυσού να σημειώσει άνοδο.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, ο χρυσός βρίσκεται κοντά στα $2.000 και επιχειρεί να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση, ώστε να τα καταφέρει. Σίγουρα, όμως, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει αρκετά κέρδη, μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες πτώσης.

Η άνοδος της τιμής του χρυσού, πάντως, οφείλεται σε δευτερεύουσες εξελίξεις και ανακοινώσεις, αφού δεν υπήρξε κάποια που να επηρέασε σημαντικά τις αγορές. Και οι επενδυτές δε μπορούν να βασιστούν ούτε σε κάποια εξέλιξη των επόμενων ημερών, αφού η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι φτωχή σε ανακοινώσεις. Με άλλα λόγια, η πορεία του χρυσού δεν αναμένεται να σημειώσει σημαντικές αυξομειώσεις.