Έντονες πιέσεις δέχεται το EUR/USD

Το EUR/USD δέχεται έντονες πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να έχει φύγει από τα υψηλά σημεία των τελευταίων ημερών και να κινείται στα επίπεδα του 1.1800. Πριν μερικές ώρες, μάλιστα, η ισοτιμία του ζεύγους έπεσε κάτω από το όριο του 1.1800 και βρήκε σημείο στήριξης στο 1.1790.

Οι πιέσεις που προέρχονται από τις αγορές έχουν προκαλέσει πτώση στην ισοτιμία του EUR/USD, αφού το αμερικανικό δολάριο ευνοείται από τις αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Από τη μία, το ευρώ (EUR) δέχεται πιέσεις, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, ενώ από την άλλη, το αμερικανικό δολάριο ευνοείται, αφού πολλοί επενδυτές αναζητούν χαμηλό ρίσκο.

Αρνητικές για το EUR/USD οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, όσον αφορά στην πανδημία, είναι αρνητικές. Τα κρούσματα αυξάνονται σταθερά σε ολόκληρο τον κόσμο και πολύ περισσότερο στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα το EUR να πιέζεται και το USD να ευνοείται. Η πιο πρόσφατη εξέλιξη, μάλιστα, η διακοπή των δοκιμών του εμβολίου της Johnson & Johnson, χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων είναι ένα νέο αίσθημα απαισιοδοξίας, το οποίο φέρνει σε χαμηλότερα επίπεδα την ισοτιμία του EUR/USD.

Οι επενδυτές, πάντως, θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις οικονομικές ανακοινώσεις της Γερμανίας, αλλά και στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη και την Παρασκευή.