Έτοιμη να ξεπεράσει το όριο των $1.800 η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού βρίσκεται σε ανοδική πορεία τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει φτάσει στο κατώφλι του ψυχολογικού ορίου των $1.800 και να ετοιμάζεται να το ξεπεράσει. Ο χρυσός έχει εκμεταλλευτεί την απουσία συναλλαγών στο αμερικανικό δολάριο (USD), εξαιτίας της αργίας των Ευχαριστιών, αλλά και την απογοήτευση που επικρατεί στην αμερικανική οικονομία.

Άλλωστε, η πορεία της τιμής του χρυσού εξαρτάται άμεσα από την αντίστοιχη του USD και η πτώση του αμερικανικού νομίσματος έχει λειτουργήσει ευεργετικά για την πορεία του πολύτιμου μετάλλου, το οποίο δεν αποκλείεται σύντομα να ξεπεράσει το όριο των $1.800.

Τα όρια που καλείται να ξεπεράσει ο χρυσός

Ένας από τους βασικούς λόγους που η τιμή του χρυσού βρίσκεται σε ανοδική πορεία τις τελευταίες ημέρες είναι η πτώση στην τιμή των αμερικανικών ομολόγων. Η πτώση αυτή επηρέασε αρνητικά τους δείκτες της αμερικανικής οικονομίας (και επομένως και το USD), με αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο χρυσός, που ακολούθησε άμεσα ανοδική πορεία.

Παράλληλα, οι επενδυτές της αγοράς forex που πραγματοποιούσαν συναλλαγές με αντικείμενο τον χρυσό εκμεταλλεύθηκαν τον χαμηλό όγκο συναλλαγών με αντικείμενο το USD, που προκλήθηκε εξαιτίας της αργίας των Ευχαριστιών, και έφεραν σε υψηλότερα επίπεδα την τιμή του χρυσού. Εξαιτίας της ώθησης που δόθηκε στο πολύτιμο μέταλλο, λοιπόν, η τιμή του χρυσού βρέθηκε ήδη στο κατώφλι των $1.800 και, σύμφωνα με τις προβλέψεις, μπορεί να φτάσει έως τα $1.817, εφόσον προσπεράσει το πρώτο επίπεδο αντίστασης.