Έχασε τη στήριξή του το USD

Το αμερικανικό δολάριο (USD) βρίσκεται σε πτώση τις τελευταίες ώρες, καθώς φαίνεται να έχει χάσει τη στήριξη που του παρείχαν όσοι επιθυμούσαν συναλλαγές μειωμένου ρίσκου. Μια σειρά από θετικές εξελίξεις στις αγορές ανά τον κόσμο επέτρεψαν στους επενδυτές να δοκιμάσουν συναλλαγές μεγαλύτερου ρίσκου, με αποτέλεσμα το USD να χάσει την ορμή του.

Εξαιτίας της τάσης αυτής, το USD έχει χάσει αρκετό έδαφος έναντι των αντίπαλων νομισμάτων του, όπως το ευρώ (EUR) και η αγγλική στερλίνα (GBP). Η μεγαλύτερη πτώση, όμως, σημειώθηκε στο USD/JPY, το οποίο έχασε περισσότερα από 300 pips στην ισοτιμία του, από την Πέμπτη, που ξεκίνησαν οι πιέσεις προς το USD.

H πτώση του USD στην αγορά του forex

Μια σειρά από εξελίξεις προκάλεσαν την πτώση του USD έναντι των αντίπαλων νομισμάτων του, καθώς οι επενδυτές βρήκαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναλλαγές υψηλότερου ρίσκου. Η θετική εικόνα που παρουσιάζεται στην αγορά προκάλεσε πιέσεις στον Δείκτη Δολαρίου, ο οποίος βρίσκεται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα του μήνα, στα 106.00.

Οι πιέσεις προς το SUD έδωσαν την ευκαιρία στα αντίπαλα νομίσματα να κερδίσουν έδαφος. Για παράδειγμα, το EUR/USD κινείται ανοδικά τις τελευταίες ώρες, έχοντας ξεπεράσει τις πιέσεις των τελευταίων ημερών. Το ζεύγος βρίσκεται τώρα στα επίπεδα άνω του 1.0200. Αντίστοιχα, το GBP/USD συνεχίζει να δοκιμάζει επίπεδα αντίστασης στο 1.2200 και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του μήνα. Τέλος, το USD/JPY ήταν αυτό που δέχθηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς έχασε αρχικά 200 pips από την ισοτιμία του την Πέμπτη και ήδη βρίσκεται 100 pips χαμηλότερα την Παρασκευή, στα 133.00.