Αγοραστικό ενδιαφέρον για το EUR/USD

Όπως φαίνεται από τις κινήσεις της αγοράς τις τελευταίες ώρες, ένα νέο κύμα αγοραστικού ενδιαφέροντος προέκυψε για το EUR/USD, φέρνοντας σε υψηλότερα επίπεδα την ισοτιμία του. Το ζεύγος κινείται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα του 1.1160, καθώς η ισοτιμία του παρουσίασε άνοδο με το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και ξέφυγε από τα προηγούμενα επίπεδα του 1.1110-1.1120.

Οι προβλέψεις για το ζεύγος, πάντως, δεν προέβλεπαν άνοδο, πριν μερικές ώρες. Οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά στα χλιαρά αποτελέσματα του δείκτη PMI του κατασκευαστικού τομέα που ανακοίνωσαν τρεις χώρες της Ευρωζώνης: η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία.

Ωστόσο, η αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ήταν πιο αρνητική. Οι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων άνοιξαν σήμερα με πτώση, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να στραφούν στο EUR/USD και το αγοραστικό ενδιαφέρον να ενισχυθεί. Παράλληλα, όμως, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις ανακοινώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.