Αδιάφορο προς τα νεότερα οικονομικά αποτελέσματα το GBP/USD

Παρά το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε κάποια απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα, το GBP/USD διατηρεί τα νέα κέρδη του, καθώς οι επενδυτές έχουν προσκολληθεί στις ελπίδες για μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το Brexit. Το ζεύγος παραμένει σταθερό στην ισοτιμία του 1.3350, έχοντας ανακάμψει από την χθεσινή πτώση.

Η ισοτιμία του GBP/USD δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα, ούτε από την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου για αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας ούτε από τον ενθουσιασμό των αγορών για το λανσάρισμα του εμβολίου στις ΗΠΑ. Η τελευταία εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου (USD), το οποίο συνήθως αποτελεί καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους κρίσης, αλλά οι περισσότεροι επενδυτές παρέμειναν συγκεντρωμένοι στις εξελίξεις για το Brexit.

Προσκολλημένοι στο Brexit οι επενδυτές

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισαν να επεκτείνουν για μερικές ημέρες ακόμα τις συνομιλίες για το Brexit, γεγονός που αναπτέρωσε το ηθικό των επενδυτών σε τέτοιο βαθμό που αγνόησαν άλλου είδους εξελίξεις. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των συνομιλιών από την πλευρά της Ε.Ε., Michel Barnier, οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, αν βρουν την πολυπόθητη λύση στον τομέα της αλιείας.

Οι νέα αυτές δηλώσεις επέτρεψαν στους επενδυτές να αγνοήσουν τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα από το Ηνωμένο Βασίλειο και να επικεντρωθούν στις νέες διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, όμως, ούτε η μείωση της ισοτιμίας του USD κατάφερε να αλλάξει σημαντικά την πορεία του ζεύγους, εξαιτίας της προσκόλλησης των επενδυτών στο θέμα του Brexit.