Αδυνατεί να ξεπεράσει τα $1,900 η τιμή του χρυσού

Παρά το γεγονός ότι η τιμή του χρυσού ξεκίνησε με άνοδο τη σημερινή ημέρα, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικά κέρδη, αφού πολύ γρήγορα έχασε την ορμή του και παρέμεινε κάτω από τα επίπεδα των $1,900. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου κατάφερε το πρωί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να αυξηθεί, αλλά δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τα $1,900. Αποτέλεσμα είναι να έχει μείνει σταθερό στα επίπεδα ανάμεσα σε $1,885 και $1,889.

Όπως φαίνεται, ο χρυσός δε μπορεί να εκμεταλλευτεί τις περιορισμένες ευκαιρίες που του δίνονται, προκειμένου να αυξήσει την τιμή του, αλλά εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις από τις εξελίξεις σε ολόκληρο τον κόσμο, που στο μεγαλύτερο κομμάτι τους αφορούν στην εξάπλωση της πανδημίας και στα μέτρα που εξετάζουν οι κυβερνήσεις των ισχυρότερων χωρών. Τέλος, ούτε το debate των υποψήφιων αντιπροέδρων, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν μερικές ώρες, κατάφερε να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του χρυσού.

Συνεχίζονται οι πιέσεις προς την τιμή του χρυσού

Ο χρυσός θα μπορούσε όλες αυτές τις ημέρες να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου (USD), αλλά δεν τα κατάφερε, εξαιτίας του ότι και αυτός δέχεται αρκετές πιέσεις. Οι χαμένες ευκαιρίες έχουν ξεκινήσει από την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στις εξελίξεις στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Η ασθένεια του προέδρου Trump, η απόφασή του να σταματήσει τις συζητήσεις για την οικονομική ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας και άλλες εξελίξεις θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αξία του χρυσού.

Ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο έχει μείνει εγκλωβισμένο κάτω από το $1,900 και προς το παρόν δε μοιάζει διατεθειμένο να ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο αντίστασης.