Αισιοδοξία για μεγαλύτερη άνοδο του EUR/USD

Το EUR/USD κινείται ανοδικά τις τελευταίες ώρες και, παρόλο που παραμένει σταθερό, εν αναμονή νέων εξελίξεων, πολλοί αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι ετοιμάζεται για μια νέα ανοδική πορεία, βασισμένο στα πρακτικά της νέας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, το EUR/USD έφτασε σήμερα το πρωί στα επίπεδα του 1.1358, ξεπερνώντας κάθε υψηλό σημείο από τις 7 Φεβρουαρίου έως σήμερα. Πλέον, κινείται σταθερά ανάμεσα στα επίπεδα του 1.1340 και 1.1350 και οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, προκειμένου να αγοράσουν σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Απαισιοδοξία για την οικονομική πολιτική των ΗΠΑ

Βασική αιτία για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι επενδυτές της αγοράς του forex στο ευρώ (EUR) δεν είναι κάποια εξέλιξη στην Ευρώπη, αλλά οι εξελίξεις στις ΗΠΑ που εξακολουθούν να αποδυναμώνουν το αμερικανικό δολάριο (USD).

Αναλυτικότερα, ακόμη και οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της επιθετικής οικονομικής πολιτικής στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα στηρίζουν πλέον μια λιγότερο επιθετική στρατηγική, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να μη δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας και του USD. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν υπομονή, προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης, προτού επιστρέψουν στις συναλλαγές και ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ανοδική πορεία του EUR/USD.