Αισιοδοξία για την πορεία του χρυσού

Ο χρυσός βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδες σε ανοδική πορεία και ουκ ολίγες φορές έχει καταφέρει να φτάσει στα υψηλότερα σημεία των τελευταίων μηνών, βασιζόμενος κυρίως στην αβεβαιότητα που φέρνει η πανδημία και στις πιέσεις που δέχεται συχνά το αμερικανικό δολάριο (USD). Χθες, όμως, η άνοδος της ισοτιμίας του δολαρίου προκάλεσε πτώση στον χρυσό, με αποτέλεσμα οι απώλειες να είναι αρκετές.

Η πτώση, πάντως, αποδεικνύεται προσωρινή, αφού η τιμή του χρυσού κατάφερε να κερδίσει σήμερα το χαμένο έδαφος. Η άμεση επάνοδος της τιμής του χρυσού, μάλιστα, φέρνει αρκετή αισιοδοξία σε όσους επενδύουν σε αυτόν και αναμένουν πώς και πώς να ξεπεράσει το όριο του $2000.

Η πορεία του χρυσού στην αγορά του forex

Στην αρχή της εβδομάδας, ο χρυσός κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο του $1992.42, του υψηλότερου των τελευταίων δύο εβδομάδων. Σύντομα, όμως, βρήκε αντίσταση, η οποία κόστισε περίπου $40 και έριξε την τιμή του στο $1954.

Ο χρυσός κινείται ξανά σε υψηλότερα επίπεδα και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του $2000. Άλλωστε, το αμερικανικό δολάριο εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις, εξαιτίας κάποιων πρόσφατων απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Προς το παρόν, πάντως, οι επενδυτές θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη σημερινή ανακοίνωση, σχετικά με τον δείκτη εργατικής απασχόλησης. Αν το αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί δεν ικανοποιήσει τις αγορές, ο μέχρι στιγμής επιφυλακτικός χρυσός δεν αποκλείεται να φτάσει και να ξεπεράσει το επίπεδο του $2000.