Ακόμα υψηλότερα το GBP/USD εν όψει των βρετανικών εκλογών

Όσο πλησιάζουμε στις πρόωρες εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, το GBP/USD συνεχίζει να κινείται ανοδικά, έχοντας ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 1.3000 και εξασφαλίζοντας ακόμη περισσότερα κέρδη. Η αγγλική στερλίνα (GBP) εκμεταλλεύεται για μια ακόμη φορά το αποδυναμωμένο αμερικανικό δολάριο (USD) και η ισοτιμία του ζεύγους βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.

Βασικό ρόλο σε αυτό παίζουν οι προβλέψεις για την επόμενη ημέρα των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Συντηρητικοί παραμένουν μπροστά στις δημοσκοπήσεις και οι αγορές εκτιμούν τη σταθερότητα που θα φέρει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μια νίκη τους, φέρνοντας το GBP/USD πάνω από την ισοτιμία του 1.3150.

Οι εκλογές σημαντικότερες από τις οικονομικές ανακοινώσεις

Η τεράστια βαρύτητα που έχουν οι επικείμενες εκλογές (και το αποτέλεσμά τους) στην πορεία του GBP/USD είναι φανερή και από το γεγονός ότι το GBP κατάφερε να αυξήσει την ισοτιμία του, παρόλο που κάποια πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου δεν αυξήθηκα τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ και η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε σταθερή. Όπως φαίνεται, όμως, οι αγορές και οι επενδυτές στην αγορά του forex βασίζονται περισσότερο στο αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, παρά σε οτιδήποτε άλλο.