Αλματώδης αύξηση για το EUR/USD

Τα χαμηλά των τελευταίων ωρών αποτελούν παρελθόν για το EUR/USD, καθώς το ζεύγος είδε την ισοτιμία του να κάνει ένα άλμα 80 pips και να κυμαίνεται πάνω από τα επίπεδα του 1.080. Ήδη, το σημερινό άνοιγμα των αγορών έφερε το ζεύγος πάνω από το επίπεδο του 1.0840, χάρη σε μια αύξηση της τάξης του 0,56%.

Το EUR/USD βρισκόταν σε πτωτική πορεία τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, αναπήδησε από τα χθεσινά χαμηλά του στα σημερινά επίπεδα, αποκτώντας ορμή που ενισχύθηκε και από τη σημερινή εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Οι ευρωπαϊκοί δείκτες χρηματιστηρίων έχουν επηρεαστεί αρνητικά σε μεγάλο βαθμό από την τακτική απόσβεσης ρίσκου που φέρνει η υποτίμηση του κινεζικού γιουάν, με αποτέλεσμα να σημειώνουν πτώση, φέρνοντας παράλληλα σε υψηλότερα επίπεδα την τιμή του ευρώ. Αναλυτικότερα, ο αγγλικός δείκτης FTSE έπεσε σήμερα κατά 3%, ο γερμανικός DAX κατά 3,60% και ο κοινός δείκτης Euro Stoxx 50 κατά 3,30%.

Αποτέλεσμα της πτωτικής αυτής τάσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν η ενίσχυση της τιμής του ευρώ έναντι του δολαρίου. Η ανοδική τάση, στην οποία βρίσκεται τοι ζεύγος, μάλιστα, δεν επηρεάστηκε ούτε από τα “χλιαρά” σε σημασία οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε πρόσφατα η Γερμανία.

Όσοι, λοιπόν, πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ισοτιμία του EUR/USD, πιέζοντας για αγορά του ζεύγους, προκειμένου να εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερα κέρδη.