Ανεβαίνει εν όψει ανακοινώσεων το EUR/USD

Πάνω από το όριο του 1.1000 έχει ανέβει η ισοτιμία του EUR/USD, παρά το γεγονός ότι οι αγορές εμπιστεύονται πλέον ελάχιστα το οικονομικό μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο μέσο των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος (οι οποίες δε φαίνεται να καταλήγουν σύντομα κάπου) και της γενικότερης απαισιοδοξίας, το ζεύγος κατορθώνει να παρουσιάσει ανοδική πορεία στην αγορά του forex.

Οι λόγοι αυτής της πορείας εντοπίζονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του ΑΕΠ τους για το πρώτο τρίμηνο του 2015 και τα αποτελέσματα της συνάντησης των υπευθύνων του τραπεζικού συστήματος (Federal Reserve System). Και στις δύο περιπτώσεις, η αγορά δεν αναμένει κάποια έκπληξη – προβλέπεται, μάλιστα, πως η υποδοχή των δύο ανακοινώσεων θα είναι τουλάχιστον χλιαρή από πλευράς των επενδυτών. Άλλωστε, το ΑΕΠ αναμένεται να παρουσιάσει περιορισμένη ανάπτυξη, ενώ και η συνάντηση του FED δεν προβλέπεται να έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές αλλαγές στην οικονομική πολιτική της χώρας.

Η ανοδική τάση που χαρακτηρίζει, λοιπόν, την πορεία του EUR/USD αναμένεται να συνεχιστεί και στις επόμενες ημέρες, ελάχιστα επηρεασμένη από τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ. Βέβαια, τις επόμενες ώρες – και εν αναμονή των νέων – η αγορά φαίνεται να έχει επιλέξει την ασφαλή οδό και να μην ωθεί σε περαιτέρω αύξηση της ισοτιμίας, πάνω από το όριο του 1.1050. Αν, όμως, τα αποτελέσματα των ανακοινώσεων αποδειχθούν αποθαρρυντικά, η ισοτιμία του EUR/USD αναμένεται να ξεπεράσει όχι μόνο το 1.1050, αλλά και να πλησιάσει το βασικό σημείο αντίστασης του 1.1120.