Ανεπηρέαστο από τις εξελίξεις το EUR/USD

Το EUR/USD δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα την προηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να κάνει βουτιά στα επίπεδα κοντά στο 1.0800, τα χαμηλότερα των τελευταίων εφτά μηνών. Η ορμητική πτώση του ζεύγους έχει πλέον ξεθυμάνει και η ισοτιμία του κινείται στα επίπεδα του 1.0880-10875 τις τελευταίες ώρες.

Ωστόσο, οι επενδυτές που πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για την πορεία του ζεύγους. Το EUR/USD, άλλωστε, μοιάζει πλέον κολλημένο στα χαμηλά επίπεδα και δε μοιάζει να επηρεάζεται ούτε από τα άκρως θετικά οικονομικά αποτελέσματα που προέρχονται από την Ευρωζώνη.

Αναλυτικότερα, η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες τα αποτελέσματα του δείκτη PMI και του δείκτη IFO και αμφότερα κινήθηκαν άνω των προσδοκιών. Τα αποτελέσματα της Γερμανίας, λοιπόν, εξέπληξαν ευχάριστα τις αγορές, ωστόσο, δεν αποδείχθηκαν αρκετά, ώστε να επαναφέρουν σε ανοδική πορεία το EUR/USD.

Παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, άλλωστε, το αμερικανικό δολάριο (USD) παραμένει σημαντικά ενισχυμένο έναντι του ευρώ (EUR), με αποτέλεσμα οι κινήσεις της ισοτιμίας του ζεύγους να συγκινούνται ελάχιστα από τις εξελίξεις.