Ανεπηρέαστο από το πολιτικό χάος το GBP/USD

Παρά το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο επικρατεί ένα πολιτικό χάος, με επίκεντρο το Brexit και τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δύο αντιμαχόμενων πλευρών να επικρατήσουν στις αποφάσεις, το GBP/USD κινείται σταθερά στα επίπεδα του 1.2300. Η πορεία του ζεύγους στην αγορά του forex είναι σταθερή και η αγγλική στερλίνα διατηρεί το έδαφός της έναντι του δολαρίου, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα καλά νέα προέρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Παρά τις σημαντικές εξελίξεις και ανακοινώσεις, το GBP/USD παραμένει σταθερό στα επίπεδα των τελευταίων ωρών και οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον.

Σταθερό παρά τα προβλήματα

Το GBP/USD κινείται αυτή τη στιγμή στο 1.2325 και, παρά τις πιέσεις που προέρχονται από την πολιτική κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραμένει σταθερό. Παράλληλα, οι αγοραστές μοιάζουν να αδιαφορούν ακόμη και για τη νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε και η οποία προειδοποιεί για οικονομική καταστροφή σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Παράλληλα, το ζεύγος κατάφερε να ξεπεράσει και τις πιέσεις που προέρχονται από το αμερικανικό δολάριο, το οποίο παρουσιάζει ανοδικές τάσεις, αλλά όχι αρκετά ισχυρές, προκειμένου να μειώσει την ισοτιμία του ζεύγους. Το USD ενισχύεται τις τελευταίες ώρες, χάρη στην απόφαση του Προέδρου Trump να αναβάλει προσωρινά την επιβολή δασμών προς την Κίνα, ως ένδειξη καλής θέλησης. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, το USD δεν έχει καταφέρει να πιέσει πτωτικά το ζεύγος.

Οποιαδήποτε νέα κίνηση της ισοτιμίας του GBP/USD, τέλος, αναμένεται να προκληθεί αποκλειστικά από ανακοινώσεις των ΗΠΑ, αφού δεν αναμένεται κάτι σημαντικό από το Ηνωμένο Βασίλειο.