Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

Οι επενδυτές που πραγματοποιούν συναλλαγές με αντικείμενο την τιμή του πετρελαίου εκμεταλλεύτηκαν τη γενική αισιοδοξία που επικρατεί, με αποτέλεσμα να δουν κέρδη από τις συναλλαγές τους. Η τιμή του μαύρου χρυσού, άλλωστε, παρουσίασε άνοδο κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, βασιζόμενη απλά σε ελπίδες για μείωση της παραγωγής των χωρών του ΟΠΕΚ.

Αναλυτικότερα, παρόλο που η παγκόσμια ζήτηση για το πετρέλαιο εξακολουθεί να παρουσιάζεται μειωμένη, οι ελπίδες ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν περαιτέρω μείωση της παραγωγής έως τον Δεκέμβριο έχουν φέρει την τιμή του πετρελαίου σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι νέες διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου

Η πορεία του μαύρου χρυσού από την αρχή της εβδομάδας είναι πτωτική, αλλά η εικόνα άλλαξε την Τετάρτη. Το brent είδε την τιμή του να αυξάνεται κατά 1,19% και να αγγίζει τα $59.44 ανά βαρέλι, ενώ το WTI είδε αύξηση 1.34% και την τιμή του να καταλήγει στα $53.52 ανά βαρέλι.

Άλλωστε, η αρχή της εβδομάδας έφερε τα πρώτα απαισιόδοξα μηνύματα, όταν ανακοινώθηκαν προβλέψεις για τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την κρίση του 2008-2009. Οι προβλέψεις αυτές επηρέασαν αρνητικά και την τιμή του πετρελαίου, αλλά οι δηλώσεις από τον επικεφαλής του ΟΠΕΚ, ότι θα κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να επαναφέρουν την αγορά σε ισορροπία, προκάλεσαν ένα νέο κύμα αισιοδοξίας, βοηθώντας στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Οι επόμενες κινήσεις της τιμής του μαύρου χρυσού, τέλος, θα εξαρτηθούν πιθανότατα από τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ, σχετικά με την παραγωγή βαρελιών των τελευταίων ημερών.