Ανοδικά κινείται σήμερα το GBP/USD

To GBP/USD βρίσκεται σήμερα σε άνοδο, χάρη στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ορμή που του δίνουν τα επίπεδα στήριξης κοντά στα χαμηλά της ημέρας. Αναλυτικότερα, η σημερινή πορεία του ζεύγους το έφερε ψηλότερα από το 1.4080 και πάνω από το όριο του 1.4100.

Η ανοδική πορεία του ζεύγους οφείλεται στην ενίσχυση της αγγλικής λίρας, μετά τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν στον τομέα της εργασίας της χώρας και κρίθηκαν ευοίωνα από τις αγορές. Αναλυτικότερα, η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε περισσότερο από όσο αναμενόταν, ενώ και ο μέσος όρος εσόδων των εργαζομένων αυξήθηκε πάνω από τις προβλέψεις.

Παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα από το Ηνωμένο Βασίλειο, βέβαια, οι επενδυτές στην αγορά του forex παραμένουν επιφυλακτικοί. Άλλωστε, σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αλλά και η αντίδραση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας σε αυτά. Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν, άλλωστε, οι υπεύθυνοι ενδέχεται να επιχειρήσουν ενίσχυση του δολαρίου, το οποίο πιθανώς θα φέρει και πάλι σε πτωτική τροχιά το ζεύγος.