Ανοδικά κινείται το ζεύγος GBP/USD

Οι τελευταίες ώρες ήταν αποδοτικές για όσους επενδυτές στην αγορά του forex αποφάσισαν να στηρίξουν το GBP/USD, καθώς το ζεύγος κινείται ανοδικά με σταθερό ρυθμό. Η ανοδική τάση που επηρεάζει την πορεία του ζεύγους το έχει βοηθήσει να ξεφύγει από τα χαμηλά δύο ετών, στα οποία βρέθηκε πρόσφατα και να βρεθεί στα υψηλότερα των τελευταίων ημερών.

Βασική αιτία για τη μεταστροφή στην πορεία του GBP/USD είναι η πίεση που δέχεται το αμερικανικό δολάριο (USD) τις τελευταίες ώρες. Παράλληλα, οι επενδυτές προσφέρουν ένα είδος “πίστωσης” στην αγγλική οικονομία, οι εξελίξεις στην οποία θα κριθούν από τις πρωτοβουλίες του νέου πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου – όποιος ή όποια κι αν θα είναι.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία του GBP/USD

Ο βασικός λόγος για την ανοδική πορεία που ακολουθεί το GBP/USD είναι οι πιέσεις που δέχεται το αμερικανικό νόμισμα. Οι οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, αλλά και σε αντίπαλες οικονομίες, όπως η κινεζική, προκαλούν πιέσεις στο USD, τις οποίες έχει εκμεταλλευτεί το GBP, μα και άλλα αντίπαλα νομίσματα.

Εκτός από τις πιέσεις που δέχεται το USD, κομβικό ρόλο στην πορεία του ζεύγους έχει παίξει και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι επενδυτές στο GBP. Η εμπιστοσύνη αυτή αφορά στην ουσία την αγγλική οικονομία και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει όποιος ή όποια αναλάβει το ρόλο του πρωθυπουργού. Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη τάση θα συνεχιστεί, λοιπόν, το GBP/USD θα συνεχίσει ανοδικά, προκειμένου να απομακρυνθεί με ασφάλεια από τα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων ετών, στα οποία βρέθηκε πριν μερικές ημέρες.