Ανοδικά κινείται το EUR/USD

Όσοι είχαν αποκτήσει EUR/USD στην αγορά του forex την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθαν αντιμέτωποι με σημαντικές ζημίες την Παρασκευή, καθώς η ισοτιμία του ζεύγους κατρακύλησε, εξαιτίας της πίεσης που δέχθηκε το ευρώ. Όπως φαίνεται, όμως, το ζεύγος επανέρχεται και σήμερα ακολουθεί ανοδική πορεία.

Οι πιέσεις προς το ευρώ φαίνονται να έχουν εξασθενήσει και η ισοτιμία του EUR/USD ξεκίνησε την ανοδική της πορεία ήδη από τα πρώτα λεπτά του ανοίγματος των αγορών. Κινήθηκε, μάλιστα, αρχικά στα επίπεδα του 1.1250, ενώ σύντομα τα ξεπέρασε και πλέον κινείται πάνω από τα επίπεδα του 1.1260.

Η αύξηση της ισοτιμίας του EUR/USD, μάλιστα, συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις που αφορούν στην Ευρωζώνη δεν είναι ιδιαίτερα θετικές. Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου IFΟ για τη γερμανική οικονομία μόνον αισιόδοξα δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Κάποιες από τις πτυχές της έρευνας, άλλωστε, κατόρθωσαν να εκπλήξουν αρνητικά τους οικονομολόγους και τους επενδυτές.

Ωστόσο, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το EUR/USD συνεχίζει να κινείται ανοδικά, επανακτώντας το έδαφος που έχασε την προηγούμενη εβδομάδα.