Ανοδικά κινείται το GBP/USD, εν μέσω αισιοδοξίας για το Brexit

Οι δηλώσεις της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May, για την είσοδο στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, προκάλεσαν ώθηση στην πορεία του GBP/USD, το οποίο εξασφάλισε κέρδη της τάξης του 0,40% και πλέον κινείται ανοδικά, στα επίπεδα του 1.2900. Οι διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνουν ξανά αισιοδοξία στις αγορές, αφού απομακρύνεται το ενδεχόμενο για αποχώρηση χωρίς συμφωνία, και το ζεύγος κινείται ανοδικά στην αγορά του forex, εξασφαλίζοντας κέρδη σε όσους το εμπιστεύονται στις συναλλαγές τους.

Παράλληλα, κάποια από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν την προοπτική να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την άνοδο του ζεύγους. Ωστόσο, κανένα αποτέλεσμα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αγορών.

Ενισχύουν το GBP/USD οι τελικές διαπραγματεύσεις για το Brexit

Η δήλωση της Theresa May περί εισόδου στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων έδωσε νέα ώθηση στο GBP/USD, το οποίο τους τελευταίους μήνες επηρεάζεται σημαντικά από τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χάρη στην αισιοδοξία που έφερε η δήλωση, το ζεύγος ενίσχυσε την ισοτιμία του και έφτασε αρχικά στο 1.2900. Έπειτα, η άνοδος συνεχίστηκε, αν και με πιο αργούς ρυθμούς, αγγίζοντας το 1.2910.

Από εκεί και πέρα, όμως, η ανοδική τάση του GBP/USD φαίνεται πως εξαντλήθηκε, καθώς η ισοτιμία του παραμένει στα ίδια επίπεδα. Την άνοδό του θα μπορούσαν να βοηθήσουν δύο οικονομικές ανακοινώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτή της αύξησης του μέσου μισθού και αυτή της ανεργίας. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς στα αναμενόμενα επίπεδα, με αποτέλεσμα τα σχετικά μεγέθη να μη μπορέσουν να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στην ισοτιμία του ζεύγους.