Ανοδικά κινείται το USD/JPY στην αγορά forex

Το USD/JPY κινήθηκε ανοδικά σήμερα και εξασφάλισε κέρδη, χάρη στις συγκυρίες των αγορών στις δύο πλευρές του Ειρηνικού. Από τη μία, άλλωστε, το αμερικανικό δολάριο (USD) κέρδισε λίγο από το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών, χάρη στα θετικά αποτελέσματα των NFP (Non-Farm Payroll), ενώ το ιαπωνικό γεν (JPY) ακολούθησε αντίστροφη πορεία, εξαιτίας των κινήσεων της Τράπεζας της Ιαπωνίας, οι οποίες κρίνονται άτολμες από πολλούς επενδυτές.

Χάρη στα παραπάνω, το USD/JPY αύξησε σήμερα την ισοτιμία του, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των ασιατικών αγορών. Αναλυτικότερα, το ζεύγος κινήθηκε αρχικά κοντά στο 110.00, έπειτα το ξεπέρασε και τέλος έκλεισε στο 110.17. To άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, όμως, έφερε λίγο χαμηλότερα την ισοτιμία του, η οποία πλέον κυμαίνεται λίγο χαμηλότερα από το 110.00.

Θετικές εντυπώσεις για την αμερικανική οικονομία

Βασικός υπαίτιος για την ενίσχυση του USD έναντι του JPY είναι η ανακοίνωση των NFP που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και έδωσαν μια νέα πνοή στην οικονομία της χώρας, η οποία είχε μάλλον “βαλτώσει” τις τελευταίες εβδομάδες.

Αντίθετα, οι εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει οι αγορές τις τελευταίες ώρες από την εικόνα της ιαπωνικής οικονομίας είναι μάλλον χλιαρές. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεσμεύτηκε να ακολουθήσει μια πολιτική χωρίς επιθετικές προεκτάσεις, με αποτέλεσμα οι επενδυτές που αναζητούσαν μια πιο κερδοφόρα επένδυση να έχουν ήδη στρέψει το βλέμμα τους μακριά από το JPY.

Εξαιτίας των παραπάνω εξελίξεων, το JPY περνά σε δεύτερη μοίρα και το USD καταφέρνει να κερδίσει έδαφος, στέλνοντας την ισοτιμία του JPY σε υψηλότερα επίπεδα.