Ανοδικά κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Η Ευρώπη έχει σχεδόν πάψει να αποτελεί το επίκεντρο εξάπλωσης της νέας πανδημίας και χώρες που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τον κορωναϊό, όπως η Ισπανία, ξεκίνησαν να δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης, ειδικά στον τομέα των θανάτων. Τα νέα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα έχουν προκαλέσει μια συγκρατημένη αισιοδοξία στις αγορές και στους επενδυτές, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μια επαναφορά των δεικτών των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σε υψηλότερα επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα σημείωσαν άνοδο οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων – όχι μόνο οι ευρωπαϊκοί STOXX και ο ισπανικός IBEX, αλλά και ο ιταλικός FTSE MIB.

Σε άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη βρίσκεται ακόμη μακριά από το να ξεπεράσει τον σκόπελο του κορωναϊού, οι κύριοι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σημείωσαν σήμερα άνοδο, μετά από αρκετές ημέρες συνεχόμενης πτώσης.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο καυτά 2,7%, ενώ ο EUROSTOXX 50 παρουσίασε κέρδη 3,82%. Ακόμη μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη του γερμανικού DAX, ο οποίος αυξήθηκε κατά 4%, ενώ και ο γαλλικός δείκτης CAC αυξήθηκε κατά 3,51. Τέλος, ο βρετανικός FTSE 100 ανέβηκε κατά 2,03%.

Άνοδο, όμως, παρουσίασαν και οι δείκτες δύο χωρών που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας. Η Ιταλία έχει πλέον παραδώσει τα θλιβερά πρωτεία της στην Ισπανία και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 3,26%. Τέλος, και η Ισπανία έχει καταφέρει να ανακοινώσει μειωμένο αριθμό θανάτων τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα ο ισπανικός IBEX 35 να παρουσιάσει αύξηση 3,42%.