Αντέχει στις πιέσεις το ζεύγος EUR/USD

To EUR/USD συνεχίζει να δέχεται πιέσεις και έχει καταλήξει στα επίπεδα του 1.0800, όπου προς το παρόν παραμένει σταθερό. Οι πρόσφατες εξελίξεις προκάλεσαν μείωση στην ισοτιμία του, αλλά το ζεύγος συνάντησε ένα ικανό επίπεδο αντίστασης στο 1.0800, το οποίο αντέχει προς το παρόν τις πιέσεις που δέχεται.

Οι επενδυτές στην αγορά του forex, λοιπόν, διατηρούν αμυντική στάση, με αποτέλεσμα το ζεύγος να παραμένει σταθερό τις τελευταίες ώρες. Και, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα παραμείνει έτσι για κάποιο διάστημα ακόμα, καθώς οι αγορές αναμένουν νέες εξελίξεις, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ε.Ε..

Οι πιέσεις προς το EUR/USD

Το EUR/USD κινήθηκε πτωτικά έως τα επίπεδα του 1.0800, όπου συνάντησε το επίπεδο αντίστασης που το διατηρεί εκεί. Προς το παρόν, όμως, δε φαίνεται να έχει ξεκάθαρη κατεύθυνση, αφού ούτε οι αγοραστές ούτε οι πωλητές μοιάζουν διατεθειμένοι να πάρουν πρωτοβουλίες.

Οι πρώτοι περιμένουν τις εξελίξεις στην Ε.Ε.. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει προαναγγείλει νέες αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά η πρόεδρός της, Christine Lagarde, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ταξίδι της διόρθωσης της σημερινής οικονομικής κατάστασης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Από την άλλη, οι δεύτεροι δεν πείθονται από τις δηλώσεις στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν νέες αυξήσεις.

Οι επενδυτές, λοιπόν, αναμένουν νέα οικονομικά στοιχεία, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους, στοιχεία που αναμένονται σύντομα. Ανάμεσά τους είναι και οι δείκτες υπευθύνων αγορών που αναμένεται να ανακοινώσει η Ε.Ε..