Αντεπίθεση ανόδου πραγματοποιεί το GBP/USD

Το GBP/USD γνωρίζει καλά τι θα πει πίεση τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά εδώ και μερικές ώρες πραγματοποιεί μια αντεπίθεση στην αγορά του forex, κινούμενο ανοδικά. Το ζεύγος έχει βάλει στόχο τα επίπεδα του 1.2400 και κινείται ανοδικά προς αυτόν τον σκοπό, εκμεταλλευόμενο πρόσφατα θετικά οικονομικά αποτελέσματα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναλυτικότερα, στο άνοιγμα των αγορών σήμερα, το GBP/USD ξεκίνησε την ανοδική πορεία του, η οποία το έφερε στα επίπεδα του 1.2360. Η ανοδική πορεία του συνεχίστηκε και τις επόμενες ώρες και έχει φέρει πλέον το ζεύγος πάνω από το 1.2390. Στόχος των αγοραστών του GBP/USD είναι προς το παρόν το 1.2400.

Ευνοϊκές συνθήκες για άνοδο του GBP/USD

Το GBP/USD έχει ξεκινήσει να κινείται ανοδικά τις τελευταίες ώρες και πλησιάζει προς το 1.2400. Η αγγλική στερλίνα (GBP) κερδίζει έδαφος έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD), χάρη σε πρόσφατες οικονομικές ανακοινώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, οι επόμενες κινήσεις του θεωρούνται αβέβαιες και θα κριθούν από επερχόμενες ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση που πυροδότησε την αύξηση της ισοτιμίας του GBP/USD προήλθε από το Ηνωμένο Βασίλειο και αφορούσε στα επίπεδα ανεργίας της χώρας, τα οποία, με βάση τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) μειώθηκαν στο 3,7% τον Απρίλιο. Η μείωση αυτή ήρθε να προστεθεί στην αντίστοιχη του Μαρτίου και ενίσχυσε το GBP/USD, το οποίο συνεχίζει την πορεία του προς το 1.2400.

Η πορεία του GBP/USD, όμως, αναμένεται να σταθεροποιηθεί μετά το πέρας κάποιων νέων ανακοινώσεων, που αυτή τη φορά αναμένονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν τα στοιχεία για τις πωλήσεις του τομέα λιανικής, ενώ αναμένονται και ομιλίες από τα κορυφαία στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της οικονομίας της χώρας.