Αντιστράφηκε η πορεία της τιμής του χρυσού

Η πορεία της τιμής του χρυσού αντιστράφηκε απότομα κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, με αποτέλεσμα το πολύτιμο μέταλλο, όχι μόνο να χάσει τα κέρδη που είχε εξασφαλίσει τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και να υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δύο εβδομάδων. Η τιμή του χρυσού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο $1.825, έχοντας υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 23 Νοεμβρίου.

Οι βασικότεροι λόγοι που προκάλεσαν την αντιστροφή της πορείας του χρυσού σχετίζονται με τις εξελίξεις που φέρνουν αισιοδοξία στις αγορές. Όπως είναι φυσικό, η αισιοδοξία βλάπτει την πορεία του χρυσού, ο οποίος θεωρείται μια επένδυση ασφαλείας, που προτιμάται κατά κύριο λόγο σε περιόδους κρίσης.

Οι λόγοι για την αντιστροφή της πορείας του χρυσού

Η αντιστροφή στην πορεία του χρυσού ήταν αρκετά απότομη και τον έφερε σχεδόν άμεσα σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, καθώς οι αγοραστές του χρυσού δεν κατάφεραν να κρατήσουν την τιμή του στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών. Ανάμεσα στους βασικούς λόγους για την απότομη πτώση της τιμής του χρυσού βρίσκονται η επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, η έγκριση των νέων εμβολίων από την αμερικανική FDA και η αναμονή του νέου οικονομικού πακέτου στήριξης στις ΗΠΑ.

Όλες οι παραπάνω εξελίξεις προκαλούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία στις αγορές, με αποτέλεσμα η τιμή του χρυσού να δεχθεί αρκετές πιέσεις έναντι της τιμής του δολαρίου (USD) και να υποκύψει. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο μεγάλος όγκος των ETF (Exchange Traded Funds) του χρυσού που πωλήθηκαν στα χρηματιστήρια.