Αντιστράφηκε η πορεία του EUR/USD

Το EUR/USD ακολουθεί τις τελευταίες ώρες πτωτική πορεία, παρόλο που, μόλις δύο ημέρες πριν, είχε καταφέρει να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων. Το ζεύγος δέχεται πλέον ισχυρές πιέσεις από τους πωλητές, με αποτέλεσμα το πρόσφατο επίπεδο στήριξης να έχει μετατραπεί τώρα σε επίπεδο αντίστασης.

Αναλυτικότερα, το EUR/USD κινείται τώρα στα επίπεδα του 1.0900, έχοντας χάσει ένα μέρος των κερδών του από τις προηγούμενες ημέρες. Αιτία για αυτό είναι η ανησυχία που δείχνουν οι αγορές και που ευνοεί περισσότερο τις επενδύσεις χαμηλού ρίσκου.

Η αντιστροφή της πορείας του EUR/USD

Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, το EUR/USD κινούταν ανοδικά, εκμεταλλευόμενο πλήρως τις πιέσεις που ξεκίνησε να δέχεται το αμερικανικό δολάριο (USD), εξαιτίας των αποτελεσμάτων του αμερικανικού δείκτη τιμών καταναλωτή. Στη διάρκεια της ημέρας, μάλιστα, άγγιξε το 1.1060, το υψηλότερο όριο των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Ωστόσο, στην αρχή της εβδομάδας, η εικόνα αντιστράφηκε. Οι αγορές ξεκίνησαν να είναι επιφυλακτικές απέναντι στις επενδύσεις ρίσκου και οι επενδυτές επέστρεψαν στην ασφάλεια του USD. Αποτέλεσμα αυτού είναι το ευρώ (EUR) να δέχεται πιέσεις και η ισοτιμία του να βρίσκεται πλέον σε χαμηλότερα επίπεδα. Πλέον, το ζεύγος κινείται στα επίπεδα του 1.0900, το οποίο πλέον αποτελεί σημείο αντίστασης, το οποίο δε φαίνεται να είναι ικανοί να ξεπεράσουν οι αγοραστές.