Απαγορεύει διαφημίσεις για CFDs και κρυπτονομίσματα η Google

Η Google έθεσε τελικά σε ισχύ την απαγόρευση διαφημίσεων που αφορούν σε συναλλαγές σε CFDs, binary options και κρυπτονομίσματα μεταξύ άλλων. Η συγκεκριμένη απαγόρευση αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούνιο, αλλά μόλις μπήκε σε ισχύ και αφορά στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στη μηχανή αναζήτησης της Google, μέσω της τεχνολογίας AdWords.

Eξαιτίας της συγκεκριμένης απαγόρευσης, το online διαφημιστικό τοπίο αναμένεται να αλλάξει άρδην, καθώς πολλές εταιρείες και brokers βασίζονταν στη συγκεκριμένη υπηρεσία, προκειμένου να προωθούν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους. Άλλωστε, σε παρόμοια απαγόρευση προχώρησε πριν λίγο καιρό και το Facebook.

Επιλεγμένες διαφημίσεις στον επενδυτικό τομέα

Ωστόσο, η απαγόρευση δεν πρόκειται να είναι καθολική. Αν και οι περισσότερες διαφημίσεις που εμφανίζονται μέσω AdWords και αφορούν σε CFDs, κρυπτονομίσματα και binary options θα απαγορευθούν, η Google ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει την προβολή κάποιων από αυτών, αρκεί οι εταιρείες που τις προωθούν να έχουν αποκτήσει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Συγκεκριμένα, κάθε εταιρεία που θα επιθυμεί στο εξής να διαφημίζει προϊόντα και υπηρεσίες μέσω της Google θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίζει την πιστοποίηση των υπευθύνων. Η πιστοποίηση, όμως, θα ισχύει για επιλεγμένες χώρες, στις οποίες απαιτείται να διαθέτει άδεια νόμιμης δραστηριοποίησης.

Παράλληλα, κάθε εταιρεία που επιθυμεί να διαφημιστεί θα πρέπει να βεβαιώνεται ότι οι διαφημίσεις της είναι σύμφωνες με την πολιτική της υπηρεσίας AdWords, αλλά και τους νόμους της χώρας, στην οποία διαφημίζεται.