Αποδυναμωμένο εν όψει των NFP το EUR/USD

Η τελευταία εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από τη συνεχόμενη πτώση της ισοτιμίας του EUR/USD, το οποίο έχασε σημαντικό έδαφος από την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου (USD) και πλέον αναμένει τα αποτελέσματα των NFP (Έκθεση για την μισθοδοσία εκτός γεωργικού τομέα) που θα ανακοινώσουν σήμερα οι ΗΠΑ. Οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα προκύψει από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, μάλιστα, θα ενισχύσει την πτώση του ζεύγους.

Αναλυτικότερα, το EUR/USD βρίσκεται αυτή τη στιγμή λίγο πιο πάνω από το 1.1100, με την ισοτιμία του να έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων μηνών. Βασική αιτία για την πτώση του ζεύγους είναι η σημαντική ενίσχυση του USD έναντι της αγγλικής στερλίνας (GBP) τις τελευταίες ημέρες. Οι φόβοι για ένα hard Brexit επανήλθαν στο προσκήνιο και το αμερικανικό νόμισμα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ενισχυθεί, όχι μόνο έναντι του GBP, μα και άλλων αντίπαλων νομισμάτων, όπως το EUR.

Σήμερα, τέλος, αναμένεται να ανακοινωθούν τα NFP των ΗΠΑ. H σημασία της ανακοίνωσης είναι μεγάλη για όσους πραγματοποιούν συναλλαγές με το EUR/USD στην αγορά του forex, καθώς οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκπλήξει ευχάριστα τις αγορές θα αποτελέσει την αφορμή για νέα πτώση της ισοτιμίας του EUR/USD.