Απότομη πτώση σημείωσε η ισοτιμία του Bitcoin

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, σημείωσε μια μεγάλη και απότομη πτώση πριν μερικές ώρες, βάζοντας τέλος σε μια μακρά περίοδο σταθερότητας και αναμονής. Αν και έχει συνηθίσει τους επενδυτές σε υψηλή μεταβλητότητα, το Bitcoin παρέμενε εδώ και μερικούς μήνες σχεδόν σταθερό στα επίπεδα ανάμεσα σε $7.850 και $8.500. Ωστόσο, οι συνεχόμενες πιέσεις των πωλητών το ανάγκασαν σε μία ακόμη απότομη πτώση, σε σχέση με την τιμή του αμερικανικού δολαρίου (USD).

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, λοιπόν, το BTC/USD έχασε περίπου $500 από την αξία του και πλέον κινείται στα επίπεδα του 7.500. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν μεν αναμενόμενη, αφού η μεταβλητότητα του ζεύγους είχε πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών και αναμενόταν μια αντίδραση. Πολλοί, όμως, πίστεψαν ότι η αντίδραση αυτή θα είχε ανοδική τροχιά.

Η τωρινή εικόνα του BTC/USD

Πλέον, το BTC/USD κινείται στα επίπεδα του 7.500, έχοντας υποχωρήσει εξαιτίας ενός νέου κύματος πιέσεων των πωλητών. Οι πωλητές πίεζαν το ζεύγος εδώ και αρκετές εβδομάδες και πολλοί πίστεψαν ότι οι πιέσεις αυτές εξαντλήθηκαν, αφού όσοι ήταν να πουλήσουν έχουν ήδη πουλήσει. Συνήθως, ένα τέτοιο φαινόμενο επαναφέρει την ισοτιμία ενός ζεύγους σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά αυτό δε συνέβη στην περίπτωση του BTC/USD, που φαίνεται να του γυρίζουν την πλάτη ακόμη και όσοι το στήριζαν τους τελευταίους μήνες.

Η πτώση της ισοτιμίας του Bitcoin, τέλος, η οποία άγγιξε το 7% της αξίας του μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, επηρέασε και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, τα οποία επίσης κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.