Αρνητικές οι εξελίξεις στο Brexit για το GBP/USD

Η προσωρινή παύση των συνομιλιών για το Brexit είχε αρνητικό αντίκρυσμα στην ισοτιμία του GBP/USD, το οποίο παρουσίασε σημαντική πτώση, ήδη από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται προς το παρόν στον πάγο και οι αγορές δε δείχνουν την παραμικρή εμπιστοσύνη στην αγγλική στερλίνα (GBP), γυρίζοντάς της την πλάτη.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι την Παρασκευή η ισοτιμία του ζεύγους έπεσε κατά 100 pips. Και, σήμερα, το GBP/USD παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ημερών, κοντά στο 1.3200, παρουσιάζοντας νέα, αλλά μικρότερη πτώση.

Οι αρνητικές επιπτώσεις των συνομιλιών στο GBP/USD

Τα άλυτα θέματα που παραμένουν στις συνομιλίες για το διαζύγιο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προκαλέσει πολιτικές διαταραχές, αλλά και ο οικονομικός τομέας φαίνεται να πλήττεται καθημερινά. Το GBP αντιμετωπίζει συνεχόμενες πιέσεις από τους πωλητές στην αγορά του forex, με αποτέλεσμα να χάνει πολύτιμο έδαφος έναντι του USD. Παράλληλα, μια μικρή ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου προκάλεσε ένα ισχυρό κύμα πώλησης του ζεύγους στην αγορά.

Οι αγορές, μάλιστα, δεν έχουν την εναλλακτική του να βασιστούν σε άλλες ειδήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο – για παράδειγμα, κάποια ανακοίνωση οικονομικού χαρακτήρα που θα επαναφέρει το GBP σε ανοδική πορεία. Για αυτό το λόγο, βασίζονται στις εξελίξεις για το Brexit. Και αυτές, όμως, θα κάνουν ένα διάλειμμα, τουλάχιστον έως την ερχόμενη Τετάρτη, που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.