Αρνητικές οι επιπτώσεις της ομιλίας Trump στο EUR/USD

Την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ακολούθησε η ομιλία του, η οποία αποτελούσε εξαρχής το σημαντικότερο κομμάτι για όσους πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex. Κατά την ομιλία του, όμως, ο Trump έμοιαζε να προσανατολίζεται σε προστατευτική πολιτική για το αμερικανικό δολάριο (USD), ενώ παράλληλα δεν αναφέρθηκε σε προεκλογικές υποσχέσεις του, όπως η μείωση των φόρων και τα κίνητρα επενδύσεων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να εμφανιστούν πιο προσεκτικοί και να μην επιθυμούν να προχωρήσουν σε επενδύσεις ρίσκου. Έτσι, από τη στιγμή της λήξης ομιλίας του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, το USD υποχώρησε και το EUR/USD είδε την ισοτιμία του να αυξάνεται από το 1.0664 στο 1.0703.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και το πρωί της Δευτέρας, όταν ξανάνοιξαν οι αγορές. Το EUR/USD ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο και η ισοτιμία του κινήθηκε στα επίπεδα πάνω από το 1.0730, ενώ συνεχίζει την άνοδό του και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, φλερτάροντας με τα επίπεδα άνω του 1.0740. Ήδη, μάλιστα, το ζεύγος βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο της ημέρας, στο 1.0754.

Όπως φαίνεται, πάντως, λίγα θα αλλάξουν σήμερα στην πορεία του ζεύγους. Το οικονομικό ημερολόγιο είναι φτωχό και δεν αναμένεται κάποια ανακοίνωση οικονομικού περιεχομένου που θα επηρεάσει την πορεία του EUR/USD.