Ασταθείς οι επόμενες κινήσεις του GBP/USD

Το GBP/USD βρισκόταν σε μια μετριοπαθή πορεία ανόδου, η οποία όμως έφτασε στο τέλος της, μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα, οι αγορές και οι επενδυτές αναμένουν νεότερες εξελίξεις, πριν αποφασίσουν προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν, με αποτέλεσμα η πορεία του ζεύγους να είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Δύο πολιτικά γεγονότα επηρεάζουν την πορεία του GBP/USD και θα συνεχίσουν να την επηρεάζουν τις επόμενες ώρες, τουλάχιστον μέχρι να δοθούν στη δημοσιότητα κάποιες νέες οικονομικές ανακοινώσεις. Πρόκειται για την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson, και για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe. Και οι δύο έχουν προκαλέσει νέες πιέσεις προς το ζεύγος.

Οι επόμενες κινήσεις του GBP/USD

Αυτή τη στιγμή, το GBP/USD βρίσκεται στα επίπεδα του 1.1990 και προσπαθεί να βρεθεί ξανά πάνω από το 1.2000, ωστόσο, δέχεται πιέσεις που προς το παρόν δεν του επιτρέπουν την άνοδο. Οι πιέσεις αυτές προέρχονται κατά κύριο λόγο από το βρετανικό πολιτικό σκηνικό και τις εξελίξεις που κλονίζουν την κυβέρνηση της χώρας. Παράλληλα, όμως, η επίθεση στον πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργό έχει ενισχύσει την προτίμηση που δείχνουν οι επενδυτές στο ασφαλές αμερικανικό δολάριο (USD).

Δεν είναι, όμως, τα παραπάνω γεγονότα που θα κρίνουν την πορεία του GBP/USD. Οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι σε επερχόμενες οικονομικές ανακοινώσεις, όπως εκείνη των NFP (Nonfarm Payrolls) στις ΗΠΑ, η οποία εκτιμάται ότι θα περιέχει τη μικρότερη αύξηση θέσεων εργασίας από τον Απρίλιο του 2021. Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει πιέσεις και στο USD, ενισχύοντας την αστάθεια στην πορεία του ζεύγους.