Ασταμάτητη η ανοδική πορεία του EUR/USD

Το EUR/USD έχει δει την ισοτιμία του να αυξάνεται σημαντικά τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να κυμαίνεται πλέον πάνω από τα υψηλότερα επίπεδα που έχει πετύχει το τελευταίο τετράμηνο. Η ισοτιμία του ζεύγους ξεπέρασε το επίπεδα του 1.1150 και πραγματοποίησε διαδοχικά άλματα, από το 1.1153 στο 1.1162 και έπειτα στα επίπεδα του 1.1170!

Αυτό, όπως είναι φυσικό, αποτέλεσε αιτία για χιλιάδες επενδυτές που πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex και έχουν αγοράσει EUR/USD να εξασφαλίσουν μικρότερα ή μεγαλύτερα κέρδη. Και, όπως φαίνεται, τα κέρδη αυτά θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, όσο το ευρώ συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Το ευρώ, άλλωστε, παραμένει ενισχυμένο έναντι του δολαρίου, ειδικά μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, περί του χαμηλού πληθωρισμού. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε από τη Γερμανία πως οι ευρωπαϊκές αγορές δε θα υποκύψουν στον χαμηλό πληθωρισμό. Η δήλωση αυτή έφερε ενθουσιασμό, αισιοδοξία και μια σχεδόν πρωτοφανή ενίσχυση στο ευρώ.

Η ενίσχυση αυτή, μάλιστα, αναμένεται να παραμείνει ισχυρή τις επόμενες ώρες. Εξάλλου, οι επόμενες ανακοινώσεις που περιμένουν οι αγορές δε μοιάζουν ικανές να ανακόψουν την ορμή του EUR/USD – το αντίθετο, μάλιστα. Οι ΗΠΑ, άλλωστε, ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τις αιτήσεις για δουλειά των ανέργων της και τις εργοστασιακές παραγγελίες του προηγούμενου μήνα και τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι αποκαρδιωτικά για όσους περιμένουν ενίσχυση του δολαρίου.