Αυξάνεται εν μέσω ανησυχιών η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού βρίσκεται και πάλι σε ανοδική πορεία και πλέον έχει ξεπεράσει το επίπεδο των $1.960, βρισκόμενη στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου εξασφαλίζει κέρδη τις τελευταίες ώρες, βασιζόμενη στις ανησυχίες που επικρατούν για την επιπλέον αύξηση του πληθωρισμού που μπορεί να φέρει το ράλι στην τιμή του πετρελαίου.

Παράλληλα, η κατάσταση στην Ουκρανία δεν επιτρέπει στους επενδυτές της αγοράς forex να πραγματοποιήσουν συναλλαγές υψηλού ρίσκου, με αποτέλεσμα να παραμένουν προσηλωμένοι σε εκείνες που προσφέρουν τη μεγαλύτερη ασφάλεια, όπως εκείνη στην τιμή του χρυσού.

Συνεχίζει ανοδικά ο χρυσός

Τις τελευταίες ημέρες, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε νέα άνοδο, η οποία προέκυψε από τις ανησυχίες που προκαλούν οι συζητήσεις για περαιτέρω μποϊκοτάζ του ρωσικού πετρελαίου, αυτή τη φορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν και δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση, η ανησυχία είναι μεγάλη και έχει προκαλέσει αύξηση στην τιμή του μαύρου χρυσού.

Η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου προκαλεί με τη σειρά της φόβους για εκτόξευση του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να καταφεύγουν σε συναλλαγές χαμηλού ρίσκου. Και σε τέτοιες περιπτώσεις, ο χρυσός είναι η ιδανική επιλογή. Άλλωστε, και το αμερικανικό δολάριο (USD) δέχεται κάποιες πιέσεις τις τελευταίες ώρες, ευνοώντας ακόμα περισσότερο την τιμή του χρυσού, ενώ και οι ανησυχίες για την κατάσταση στην Ουκρανία έχουν εμποδίσει όσους έχουν συνηθίσει τις συναλλαγές υψηλού ρίσκου από το να ρισκάρουν περισσότερο.