Αύξηση υπό καθεστώς πίεσης για την τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού έχει ξεπεράσει το όριο των $1.800 και κινείται στα επίπεδα των $1.820, αλλά οι τελευταίες του κινήσεις πραγματοποιούνται υπό ισχυρές πιέσεις. Παρά το γεγονός ότι η πορεία του χρυσού στην αγορά forex ξεκίνησε με άνοδο τη νέα εβδομάδα, οι πιέσεις που δέχεται δεν έχουν επιτρέψει την εξασφάλιση σημαντικών κερδών.

Συγκεκριμένα, αν και κινείται ανοδικά, χάρη στις κακές επιδόσεις κορυφαίων οικονομικών ανά τον κόσμο, η τιμή του χρυσού επηρεάζεται αρκετά από τις αισιόδοξες προβλέψεις που ακολουθούν. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει σημειωθεί μεγαλύτερη άνοδος στην πορεία του.

Οι πιέσεις προς την τιμή του χρυσού

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται στα επίπεδα των $1.820 και το πρωί της Δευτέρας σημείωσε νέα άνοδο, αλλά η συγκεκριμένη ήταν αρκετά μικρή, αφού δεν ξεπερνούσε το 0,2% της τιμής του. Η άνοδος αυτή σημειώθηκε, χάρη στα στοιχεία που δείχνουν ότι ο αμερικανικός πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Παράλληλα, η τιμή του χρυσού ευνοήθηκε και από τους νέους περιορισμούς που έχει ανακοινώσει η Κίνα.

Η σημερινή εικόνα των αγορών, λοιπόν, δεν είναι θετική και αυτό δίνει ώθηση στον χρυσό. Οι προβλέψεις, όμως, κάνουν λόγο για προσωρινή εικόνα, η οποία αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα. Αυτός είναι και ο λόγος που η τιμή του χρυσού δεν έχει καταφέρει να σημειώσει αξιόλογη άνοδο τις τελευταίες ώρες. Και, σύμφωνα με τους αναλυτές, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ούτε στο άμεσο μέλλον.