Βελτίωση δείχνει η ισοτιμία της εικόνας του EUR/USD

Τη Δευτέρα, το EUR/USD σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου μήνα και έφτασε μέχρι τα επίπεδα του 1.0890 και προκάλεσε ζημίες σε πολλούς επενδυτές της αγοράς του forex που το είχαν εμπιστευθεί. Σήμερα, όμως, το ζεύγος μοιάζει ικανό να επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα, αφού έχει ήδη ξεκινήσει την άνοδό του.

Συγκεκριμένα, το EUR/USD ξεκίνησε την ανοδική πορεία του, που το έφερε πάνω από το όριο του 1.0910. Οι ειδήσεις για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων ανά την Ευρώπη ευνοούν το ευρώ (EUR), αλλά παράλληλα πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να εμπιστευθούν το αμερικανικό δολάριο (USD), καθώς η κρίση δεν έχει περάσει ακόμη.

Οι εξελίξεις που επηρεάζουν την ισοτιμία του EUR/USD

Για μια ακόμη φορά, η οικονομία που θα επηρεάσει την πορεία του EUR είναι αυτή της Γερμανίας. Τα μέτρα περιορισμού χαλαρώνουν σταδιακά, με αποτέλεσμα το EUR να ενισχύεται και να παραμένει προσκολλημένο σε κάθε εξέλιξη που αφορά στη γερμανική οικονομία. Παράλληλα, η ανακοίνωση της άρσης των μέτρων και στην Πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ ευνοεί όσους στηρίζουν το EUR, με το βλέμμα στην επίλυση της κρίσης.

Ωστόσο, πολλοί είναι και αυτοί που προτιμούν να στηρίξουν το ασφαλέστερο USD. Άλλωστε, μπορεί τα μέτρα να έχουν ξεκινήσει να χαλαρώνουν, αλλά οι οικονομίες του κόσμου δεν έχουν αφήσει την κρίση πίσω τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχετικές ανακοινώσεις του CDC και άλλων φορέων στις ΗΠΑ προβλέπουν ότι οι θάνατοι από τον κορωναϊό στις ΗΠΑ θα ξεπεράσουν το όριο των 134.000 μέχρι τον Ιούνιο. Και τέτοιου είδους προβλέψεις ενισχύουν περισσότερο το USD, το οποίο θεωρείται από πολλούς επενδυτές ασφαλέστερη επένδυση.