Για επαναφορά ετοιμάζεται το USD

Το αμερικανικό δολάριο (USD) είχε σημαντικές απώλειες την προηγούμενη εβδομάδα, με αποκορύφωμα την προηγούμενη Πέμπτη, που είδε τα αντίπαλα νομίσματα να κερδίζουν αρκετό έδαφος εις βάρος του. Ειδικά οι τελευταίες ημέρες της εβδομάδας έφεραν τα EUR/USD και GBP/USD στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.

Η νέα εβδομάδα, όμως, φαίνεται πως ξεκινά με τα αντίπαλα νομίσματα του USD στάσιμα. Το USD μοιάζει να ετοιμάζεται για επαναφορά και έτοιμο να διεκδικήσει έδαφος έναντι των αντιπάλων του. Ωστόσο, για να γίνει κάτι τέτοιο, απαιτούνται κάποιες θετικές ανακοινώσεις, που όμως δεν πρόκειται να έρθουν παρά σε μερικές ημέρες.

Οι διαθέσεις του USD στην αγορά του forex

Τα αντίπαλα νομίσματα του USD δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν νέο έδαφος, από τη στιγμή που άνοιξαν οι αγορές τη Δευτέρα, καθώς δέχονται κάποιες πιέσεις. Το EUR/USD, για παράδειγμα, δέχεται πιέσεις που το έφεραν κάτω από τα επίπεδα του 1.1250. Αν και δεν έχει χάσει περισσότερο έδαφος, δε φαίνεται διατεθειμένο να αυξήσει την ισοτιμία του προς το παρόν.

Παρόμοια είναι και η εικόνα που παρουσιάζει το GBP/USD. Το ζεύγος πασχίζει να εξασφαλίσει νέα κέρδη και παραμένει σταθερό. Στην ουσία, συμπεριφέρεται όπως και το EUR/USD, μα και άλλα ζεύγη που περιέχουν το USD. Αντίστοιχο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η τιμή του χρυσού, η οποία δέχεται πιέσεις και παραμένει σταθερή.

Για να μπορέσουν, όμως, να πραγματοποιήσουν κάποια κίνηση ουσίας, οι αγοραστές του USD θα πρέπει να περιμένουν κάποια οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, όπως τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και για τον πληθωρισμό. Με άλλα λόγια, δεν αναμένονται σημαντικές εξελίξεις μέσα στην ημέρα.