Για επερχόμενη πτώση της τιμής του Bitcoin προειδοποιούν οι οικονομικοί αναλυτές

Το Bitcoin έχει καταφέρει τις τελευταίες ημέρες να εκπλήξει τις αγορές και τους επενδυτές, χάρη στη μεγάλη άνοδο που έχει παρουσιάσει η τιμή του. Το κρυπτονόμισμα σημείωσε μια εξαιρετική πορεία μέσα στην τελευταία εβδομάδα, η οποία το έχει φέρει στα επίπεδα των $25.000, αλλά οι οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν πως την απότομη αύξηση της τιμής του μπορεί να διαδεχθεί μια απότομη πτώση.

Για αυτό το λόγο, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις συναλλαγές τους και λάβουν σοβαρά υπόψη τους το ενδεχόμενο η μεγάλη συγκέντρωση κερδών του Bitcoin να μετατραπεί γρήγορα σε απώλεια. Άλλωστε, το κρυπτονόμισμα μας έχει συνηθίσει σε απότομες εναλλαγές της πορείας του, εξαιτίας της αυξημένης μεταβλητότητας που το διακρίνει.

Οι προηγούμενες και οι επόμενες κινήσεις του Bitcoin

Η εξαιρετική εβδομάδα του Bitcoin ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, όταν το κρυπτονόμισμα συγκέντρωσε σημαντικά κέρδη και ξεπέρασε το όριο των $20.000. Πολύ σύντομα, τα κέρδη του αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο και η τιμή του ξεπέρασε σταδιακά τα $21.000 και τα $22.000 μέσα σε μερικές ώρες. Η ανοδική πορεία του Bitcoin συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες, αλλά με μικρότερη ένταση, και η τιμή του άγγιξε το ανώτερο σημείο των $24.273 την Κυριακή.

Οι συνεχόμενες αυξήσεις στην τιμή του δεν είχαν μόνο ως αποτέλεσμα πιθανότατα την καλύτερη εβδομάδα για το Bitcoin, αλλά και την αύξηση της τιμής του κατά 200% μέσα σε ένα χρόνο! Ωστόσο, οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι το κρυπτονόμισμα έχει φτάσει στα όριά του και πως πολύ σύντομα επίκειται η αντιστροφή της πορείας του. Αυτό που φοβούνται περισσότερο, μάλιστα, είναι ότι η πτώση της τιμής του θα είναι εξίσου απότομη με την άνοδό του, αφού το Bitcoin είναι γνωστό για την υψηλή μεταβλητότητά του και τις απότομες εναλλαγές στην τιμή του.